BÆREDYGTIGE TRYKSAGER:

Tænk grønt når du vælger trykkeri og papir

Den grønne omstilling er i fuld gang hos virksomheder, organisationer og private forbrugere, der ønsker  at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Vi tænker i stigende grad på at indkøbe miljøvenlige produkter, optimere energiforbruget, mindske madspildet, udnytte ressourcerne og vælge de grønne alternativer.

Virksomhedernes miljø- og CSR-politik er knyttet tæt sammen. Ved at vælge bæredygtige tryksager udvises samfundssind på et konkret niveau, hvor tryksagen bliver virksomhedens ”grønne visitkort” og et synligt bevis på, at den også her lever op til diverse miljøkrav.

Den grafiske branche i Danmark rider med på den grønne bølge. Papiret til tryksager som magasiner, brochurer, tilbudsaviser og andre printmedier vil ofte stamme fra de nordiske lande, der er underlagt meget skrappe miljøkrav. Hvis papiret tilmed er FSC-mærket, stammer det fra områder, hvor der blandt andet plantes flere træer end der fældes til formålet.

Papiret er en vigtig del af trykprocessen. Men det er også farve, lak og andre hjælpemidler. I dag kan disse fremstilles uden skadelige kemikalier og tungmetaller, og indgå i naturens kredsløb. Desuden kan trykkerierne nedbringe CO2-udslippet ved at bruge vedvarende energi og undgå spild i trykprocessen.

Med en bæredygtig løsning kan du målrette og personificere din tryksag yderligere med lak, folie, præg, kachering, stans m.v. og det gælder naturligvis også selve papirvalget. Mange bliver desuden overraskede over, at en bæredygtig tryksag kan leveres til en konkurrencedygtig pris i forhold til traditionelle løsninger.

I Danmark har vi tradition for velordnede arbejdsforhold og organiserede trykkerimedarbejdere, der leverer en høj faglig standard hele vejen igennem. Trykkerierne har skarpt fokus på miljøet og arbejdsmiljøet – og hos mange trykkerier er en miljøkoordinator en del af den samlede kvalitetssikring.

Den stigende miljøbevidsthed afspejles også i de mange mærkningsordninger og certificeringer i den grafiske branche. De er med til at kvalitetssikre tryksagerne, dokumentere miljøindsatsen og understøtte den grønne profil i din virksomhed med en klar signalværdi.

Omkring 80 danske trykkerier er Svanemærkede. Det anerkendte mærke viser, at tryksagen er produceret på en miljøskånsom måde. Det er din garanti for, at der ikke er miljøfarlige kemikalier i processen, at tryksagen kan genanvendes og at mindst 15% af træet til papiret kommer fra bæredygtigt skovbrug.

EU-Blomstener EU’s officielle miljømærke, som i store træk svarer til Svanemærket. Det vidner også om grøn omtanke, da der blandt andet er vedtaget regler for emissioner i forbindelse med papirfremstillingen. Logoet kan benyttes i tryksager, hvis trykkeriet og papiret opfylder miljøkriterierne.

Med den internationale miljøstandard ISO 14001er barren sat højt på miljøområdet. Det gælder både miljøpolitik, miljøvenlige procedurer og velbeskreven miljøledelse i trykkerivirksomheden – og fordelen ved ordningen er at virksomheden bliver kontrolleret løbende på en lang række parametre.

Du kan også forsyne din tryksag med FSC-mærket, der står for Forest Stewardship Council. Den globale organisation sørger blandt andet for, at der ikke fældes mere træ end skoven kan nå at genskabe – og at skovarbejderne er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en rimelig løn.

”Hos KLS PurePrint kan vi trykke biologisk nedbrydelige og CO2-neutrale tryksager. Vi er blandt tre trykkerier i verden, der kan levere bæredygtige Cradle to Cradle tryksager, som kan komposteres og bruges som gødning efter brug. Mærket garanterer, at papir, farver, lak m.v. er produceret uden skadelige kemikalier og tungmetaller, og at produktet kan indgå i naturens egen cyklus. Vi kan tilbyde både blank og mat vandlak og tryklak og arbejder også på en bæredygtig løsning inden for kachering.”

Bent Hübertz, CMO, KLS PurePrint A/S
Læs mere her: www.klspureprint.dk og www.ecolabel.dk


Kontakt KATAPULT reklame allerede i dag og lad mig hjælpe med valget af grønne, bæredygtige og miljøvenlige tryksager til din virksomhed …

Adresse:

KATAPULT reklame

Stockholmsgade 2C
8200 Aarhus N.

TLF.: 2878 4603
CVR: 28 83 30 08
kontakt schnabel-a katapultreklame.dk

    SEND EN MAIL HER:

    ▼ Dit navn (skal udfyldes)

    ▼ Din e-mail (skal udfyldes)

    ▼ Emne

    ▼ Din besked