Design af årsrapport

Signalværdien i en årsrapport er et særdeles vigtigt element, når en virksomhed skal kommunikere med sine mange interessenter. Den sender et bestemt signal om, hvordan virksomheden ønsker at blive opfattet hos fx medarbejdere, kunder, investorer, banker og andre samarbejdspartnere.

Årsrapporten er en ganske særlig genre i virksomhedens kommunikation over for omverdenen. På den ene side skal den rumme dokumentation, regnskabstal og beretninger – og på den anden side rummer den et mere udefinerbart spillerum for storytelling og brandbuilding.

Nøglen til at designe en overbevisende årsrapport er indlevelse og at kunne sætte sig 100% ind i virksomhedens grundlæggende værdier, missionen og visionen – og dermed nå frem til et koncentrat af alt dette inden for de konventioner og den kreativitet, som genren tillader.

 


 

For DK Company A/S har jeg skabt en indbydende, enkel og overskuelig årsrapport for 2015. Den har i al jysk ubeskedenhed høstet stor ros, anerkendelse og beundrende blikke. Den er skabt i et tæt samarbejde med det succesfulde brandhouse fra Ikast, og i årsrapporten er det lykkedes at forene et stort antal “pligtoplysninger” med indbydende indhold, flotte fotos og visuel stringens.

Arbejdet har givet mig blod på tanden til flere opgaver i samme boldgade. Faktisk er det en vanvittig spændende kommunikationsform, hvor det handler om at udforske grænserne, præsentere informationer på nye måder og samtidig holde sig på dydens smalle sti omkring de visuelle retningslinjer.

Grafisk design af årsrapporten tilfører virksomheden værdi på flere fronter. Ikke kun som et smukt præsentationsmateriale, men også som identifikation, overbevisning og et forretningsmæssigt statement, der trækker en linje fra strategisk til taktisk niveau – og hele dette arbejde skal og bør helt klart ses som en investering i virksomhedens fremtid.

 


 

Kunne du tænke dig at høre mere om kunsten i at skabe den rette balance mellem indhold og udformning?

Kontakt mig på 2878 4603 – og lad os tage en snak om design af din næste årsrapport.

Læs mere om DK Company-casen her.

Detaljer

Skriv en besked